Гройсман: з офшорами Данилюка має розібратися НАЗК

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що питанням можливих зловживань з боку міністра фінансів України Олександра Данилюка має зайнятися Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це очільник Кабміну заявив у п’ятницю під час години запитань до уряду у Верховній Раді, інформує «Слово і Діло».

«За час роботи в уряді міністра фінансів жодних підприємств не було зареєстровано – це перше. Те, що було за попередній період часу, – я вважаю, що міністр має дати вичерпну відповідь. Якщо ця відповідь буде порушувати закон, він має прийняти своє власне рішення. Але я би хотів, щоб НАЗК із цим питанням розібралося предметно, тому що питання не в відставці, а питання в тому, що якщо було порушення, якщо були зловживання та корупція, то за це потрібно нести відповідальність», – зазначив Гройсман.

За його словами, він чекає перевірки даних про офшори Данилюка від компетентних органів або внесення в декларацію нових даних, після чого зможе прийняти рішення щодо нього.

Сам Данилюк, коментуючи це запитання, заявив, що з моменту перебування на посаді міністра не має достатньо часу для виправдань і передав цю справу юристам, що мають довести його невинуватість. Також він заявив, що сприймає це запитання як депутатський запит і пообіцяв дати на нього відповідь.

«Я сприймаю Ваш запит як депутатський запит, я відповім на нього», – заявив Данилюк у відповідь народному депутату від фракції «Радикальної партії» Олега Купрієнка, який запитав, чи піде міністр із посади самостійно через наявність офшорних рахунків, що нібито є порушенням закону.

Нагадаємо, раніше глава Національного агентства щодо запобігання корупції Наталя Корчак заявляла, що офшорні скандали не варто пов'язувати з декларуванням доходів. Поки ж, за її словами, НАЗК не може цим зайнятися, оскільки зайняте більш нагальними проблемами – формуванням штату та облаштуванням приміщення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО