Омелян розповів, на яких умовах очолив Мінінфраструктури

Володимир Омелян очолив Міністерство інфраструктури України, висунувши главі нового уряду Володимиру Гройсману низку умов.

Про це новоспечений міністр розповів у інтерв'ю «ЛИГА.net», пише «Слово і Діло».

За словами Омеляна, серед його умов була відсутність політичного тиску, можливість здійснення реформ і самостійна кадрова політика.

«Наприклад, однією з ключових вимог перед тим, як погодитися стати міністром, було призначити керівників «УЗ» та «Укрпошти». Якщо їх завтра (20 квітня – Ред.) призначить Кабмін, це означатиме, що країна зробила якісний крок уперед», – зазначив міністр.

За його словами, зараз найбільш вдалий момент для незалежних призначень, оскільки, схоже, з'явилася політична воля до якісних змін.

«Це підтверджує й те, що рішення номінаційного комітету цього разу не заблоковане. Адже не буває неорганізованих судових процесів, за ними завжди хтось стоїть. Те, що цього не було зараз, – великий успіх, тому що спокуса та бажання це зробити (заблокувати конкурс з вибору очільників «Укрзалізниці» та «Укрпошти» – Ред.) були величезними», – вважає Омелян.

Щодо планів на найближче майбутнє, то критично важливим, на думку Омеляна, є ухвалення базових законопроектів про залізничний транспорт, «Укравтодор», дорожній фонд, внутрішні водні шляхи, реформування Адміністрації морських портів і можливість новому керівнику «УЗ» реалізувати себе в українських умовах.

Нагадаємо, раніше новий керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун, будучи ще в статусі кандидата, розповів про свої перші кроки на посаді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО