Клінтон: США не дадуть Росії перекроїти карту Європи

Сполучені Штати Америки мають переглянути фінансовий аспект участі в НАТО, однак це не повинно вплинути на військово-політичну ситуацію в Європі.

Про це під час дебатів заявила кандидат у президенти та державний секретар США Гілларі Клінтон, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Коментуючи заяву свого політичного конкурента, Дональда Трампа, про те, що США несуть надмірні витрати на підтримку НАТО, сплачуючи за колективну безпеку більше, ніж решта 21 країна-учасниця разом узяті, Клінтон зауважила, що Штати повинні зупинити російську агресію в Європі.

«Росія стає більш агресивною, реалізуючи політику залякування проти країн Балтії, ми бачимо, що вони роблять у Східній Україні, ми знаємо, як вони прагнуть перекроїти карту Європи, і це не відповідає нашим інтересам. Подумайте про те, якою буде ціна, якщо агресія Росії не буде зупинена. НАТО перебуває на лінії фронту, даючи зрозуміти, що вони (росіяни – Ред.) не можуть просуватися далі», – заявила держсекретар США.

Також Клінтон нагадала про ситуацію, яка склалася після терактів 11 вересня 2001 року. «Згадайте, як НАТО було з нами в Афганістані – більшість країн-членів також втратили солдат і цивільних в Афганістані. Вони приєдналися до нашої об'єднаної оборонної стратегії після 11 вересня. Це багато про що говорить», – додала вона.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло» більшість населення країн-членів «Великої двадцятки», згідно із соціологічними опитуваннями, віддають перевагу Клінтон у боротьбі за президентське крісло в США. У самих Штатах питання лідерства на майбутніх виборах усе ще відкрите.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО