Сакварелідзе розповів, як зробити українську прокуратуру сучасною

Колишній заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що старих українських прокурорів треба звільнити з системи.

Про це він розповів у інтерв'ю «Газета.ua», повідомляє «Слово і Діло».

«Я знаю, як це робити. Хірургічним методом. Потрібно всіх людей, які сьогодні пишуть колективні доноси, викинути на звалище історії», – наголосив Сакварелідзе.

За його словами, потрібна політична воля, щоб їх звільнити. Сакварелідзе зазначив, що в разі звільнення ці системні прокурори перейдуть до опозиції, тому що мають впливові знайомства.

«Вони багаті люди. Мають зв'язки й вплив, близькі відносини з депутатами, суддями, бізнесменами. Вони перейдуть до політичної опозиції. Але це ціна боротьби за нову Україну. Можна зачекати, доки вони «зароблять» ще мільйони й підуть на пенсію», – сказав екс-генпрокурор.

Сакварелідзе також вважає, що якщо не звільнити старих прокурорів, вони реінкарнуються за прикладом Стоянова в Одесі.

«Потрібно провести чітку межу. Сказати: хлопці, ви своє відпрацювали, час на пенсію. Вас замінить нове покоління – люди не із системи. Інші країни пройшли через це – й нічого, там прокуратура не розвалилася», – заявив він.

Нагадаємо, 29 березня Давида Сакварелідзе звільнили з Генеральної прокуратури України нібито за порушення прокурорської етики.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО