Експерт розповів, у що може вилитися арешт Каська

Михайло Жернаковексперт з судової реформи і питань корупції

Абсолютно очевидно, що це все абсолютно політично мотивовано й справи там як такої немає.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт «Реанімаційного пакета реформ» Михайло Жернаков, аналізуючи інформацію про те, що суд сьогодні обиратиме запобіжний захід Віталію Каську, а ГПУ подає клопотання про його арешт.

«Сказати, що ця справа не є політично мотивованою, не можна. З іншого боку, процесуальні порушення були ще при оголошенні підозри, інших процесуальних діях. Той факт, що облили його машину, взагалі не відповідає жодним юридичним стандартам», – розповідає Жернаков.

За його словами, щодо приватизації квартир, то враховуючи те, що перша квартира була виділена Каську органами місцевого самоврядування, то навряд чи там були порушення.

«Держава оперативно, з порушеннями, як завгодно, але миттєво реагує на якісь можливі порушення при приватизації однієї квартири, аж до запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, але чомусь справу «діамантових прокурорів» так оперативно не розглядає», – констатував він.

Як пояснив експерт, якщо буде арешт – це стане початком кінця нинішньої влади. Арешт однозначно потягне за собою соціальний вибух і обурення. Важко спрогнозувати, якими будуть наслідки.

Вчора нардеп від фракції «БПП» Мустафа Найєм заявив, що готовий взяти на поруки колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО