Гриневич закликає відхилити вето Президента на закон про ПТУ

Новопризначений міністр освіти і науки Лілія Гриневич вважає за необхідне відхилити вето Президента на закон про професійно-технічну освіту та направити надлишок коштів із Бюджету на розвиток і реформування профтехосвіти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Народного фронту».

«Реальна реформа – не в безсистемному закритті навчальних закладів, а в зміні стандартів освіти, в багатоканальному фінансуванні профтехосвіти та передачі відповідних професійно-технічних навчальних заходів на належний рівень управління», – зазначила Гриневич.

За її словами, кошти на додаткове фінансування профтехучилищ з'явилися завдяки перевиконанню Бюджету, яке спостерігається протягом останніх місяців. «Сьогодні ми маємо катастрофічне недофінансування загальної середньої освіти», – зазначила міністр.

Вона підкреслила, що в реаліях України середня освіта також має стати пріоритетом, оскільки гарантується Конституцією України як обов'язкова та безкоштовна.

Гриневич нагадала, що згідно з реформою децентралізації, управління цією сферою освіти повністю передано місцевим органам самоврядування, тому взаємодія з ними для правильного управління цією галуззю також стоїть у пріоритеті.

Нагадаємо, що згідно з положеннями Бюджету-2016, фінансування ПТУ практично припинилося.

Як повідомлялося раніше, в Київській області не можуть знайти коштів на фінансування ПТУ. Всього в регіоні працюють 25 профтехучилищ.

«Слово і Діло» зафіксувало 17 публічних обіцянок Лілії Гриневич, з яких вона виконала 10. Рівень відповідальності Гриневич – 59%. З повним переліком всіх обіцянок депутата можна ознайомитися на сторінці. Порівняти ефективність його роботи з іншими народними депутатами можна за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО