МЕРТ хоче вдвічі скоротити кількість держпідприємств, що не підлягають приватизації

Міністерство економічного розвитку та торгівлі пропонує розробленим законопроектом скоротити перелік об'єктів, що не підлягають приватизації, з 1478 до 705.

Про це сказала заступник міністра економіки Юлія Ковалів на засіданні Кабміну, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Ми пропонуємо скоротити навпіл перелік державних підприємств, які зараз передбачені в списку, до 705», – говорить Ковалів.

Законопроектом передбачається створення трьох реєстрів державних підприємств, що не підлягають приватизації. До першого увійдуть 33 держпідприємства. Додаток 2 включатиме інформацію про 397 підприємств, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані.

«Ми пропонуємо ще третій список. Це 275 державних підприємств, які перебувають на окупованій території АР Крим, які є нашими стратегічними активами, які є українською власністю і які, власне, в цьому законі мають залишитися», – зазначила вона.

Заступник міністра підкреслила, що з 1478 підприємств, які не підлягають приватизації, 497 (34%) вже ліквідовані.

Вона також уточнила, що запропонований МЕРТ законопроект є третьою спробою звернутися до парламенту з тим, щоб скоротити цей перелік.

Нагадаємо, що «влада» Криму «націоналізувала» об'єктів на 1 трильйон доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО