ГУР встановила особу ще одного кадрового офіцера ЗС РФ, який воює на Донбасі

Заступником командира по роботі з особовим складом 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ є майор російської армії Анатолій Греблєв.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, інформує «Слово і Діло».

Греблєв - справжнє прізвище російського офіцера, проте на Донбасі він діє під прізвищем Іваненко, уточнили в ГУР.

До прибуття на Донбас він займав посаду помічника командира по роботі з особовим складом 2 мотострілецького батальйону 7 військової бази Південного ВО ЗС РФ, який дислокувався у місті Гадаута, Абхазія.

У ГУР також відзначили, що напередодні, 1 квітня, Греблєв особисто супроводжував черговий «вантаж 200» (шість загиблих військовослужбовців 3 омсбр) через колишній пункт пропуску в Успенці для передачі трун родичам загиблих і проведення інструктажу щодо недопущення витоку інформації про місце і обставини загибелі російських військових.

Головне управління розвідки МО України збирає факти участі військовослужбовців ЗС РФ у військових злочинах на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Після прийняття Римського статуту Україна зможе подавати позови до Гааги щодо злочинів, скоєних путінськими і донбаськими терористами проти України і українців.

Як відомо, Україна досі не ратифікувала Римський статут, хоча в кінці минулого року народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Валерій Пацкан обіцяв, що дане питання буде винесене на розгляд парламенту після новорічних свят.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО