Референдум у Нідерландах: ЗМІ не повідомлятимуть про прогрес явки виборців

Провідні медіа та соціологічні служби Нідерландів домовилися не повідомляти про прогрес та прогнози явки виборців на консультативний референдум щодо асоціації України з ЄС.

Про це написала на власній сторінці в Facebook народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук, повідомляє «Слово і Діло».

«Новини з нідерландських полів. Головні медіа та соціологічні служби домовилися протягом дня голосування на референдумі 6 квітня не повідомляти про прогрес та прогнози щодо явки виборців», – сказала нардеп.

За її словами, в такий спосіб вони намагаються уникнути важелів, за допомогою яких можна вплинути на результат референдуму. Заліщук не знає, як саме це позначиться на ході голосування.

«Важко сказати, чи така домовленість на нашу користь. З одного боку, це допоможе, оскільки табір «ні» не матиме можливості накручувати істерику. З іншого боку, інтрига триватиме, аж поки явка не буде з'ясована», – зауважила політик.

Нагадаємо, що 6 квітня в Нідерландах проводитиметься консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію між Україно та Євросоюзом. Явка має складати не менше 30% для того, щоб він відбувся.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО