Міноборони просить додатковий мільярд на екіпірування

Міністерство оборони України просить виділити додаткові 950 млн грн на речове забезпечення службовців ЗСУ через істотне збільшення вартості сировини.

Про це сказав у ефірі «Години запитань до уряду» розповів перший заступник міністра оборони України Іван Руснак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Міноборони необхідно додатково виділити фінансовий ресурс у сумі 950 млн грн. І ми розраховуємо на підтримку уряду та Верховної Ради», – сказав заступник міністра.

За його словами, завдяки додатковому асигнуванню Міноборони зможе забезпечити близько 80 тис. військовослужбовців необхідним речовим майном та обмундируванням, а також дозволить створити його тактичні запаси.

Потреба в додатковому грошовому ресурсі виникла в результаті істотного збільшення вартості сировини та предметів речового забезпечення, яка зросла в кілька разів.

Нагадаємо, що на речове забезпечення службовців ЗСУ в 2016 році виділено 2 млрд 61 млн грн. Минулого року рівень такого фінансування склав 3 млрд 49 млн грн.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони України запланувало в поточному році витратити на Збройні сили України 7 млрд грн.

Глава держави Петро Порошенко також визначив умови надання громадянства іноземцям, які воюють за Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО