Бойовики застосували важке озброєння – штаб АТО

Бойовики самопроголошених республік обстріляли українські позиції із важкого озброєння калібром від 82 до 152 мм.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Минулої доби кількість обстрілів незаконних збройних формувань по силах АТО зросла до 77 разів. Зосередивши вогонь мінометів та артилерії в бік українських захисників, ворог завдав 30 потужних ударів, зухвало використовуючи заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння калібром від 82 до 152 мм», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, найгарячіше, як завжди, було в Авдіївці. Там сепаратисти 16 разів обстріляли українські позиції зі ствольної артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

«Важке озброєння бандитські угруповання застосовують і проти місцевих мешканців у так званій промисловій зоні. Бойовики мають на меті послабити позиції наших військ та посіяти паніку серед людей, звинувачуючи українську сторону в нехтуванні мирними домовленостями», – додали в штабі.

Крім того, активність проросійських угруповань була помічена й на маріупольському напрямку. Попри Мінські домовленості, бойовики обстріляли із заборонених мінометів українські позиції поблизу Водяного, Талаківки, Новотроїцького, Широкіного, Мар’їнки та Гнутового.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО