Деканоїдзе розповіла, чому в керівництві поліції трапляються сепаратисти

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила про кадровий голод серед поліцейських, через який часто доводиться призначати старих міліціонерів.

Про це вона розповіла в інтерв'ю журналу «Фокус», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Деканоїдзе, в Міністерстві внутрішніх справ дуже важко знайти працівників з ідеальною репутацією, але вони допомагають відстоювати саму ідею Нацполіціі.

«Деяких людей дійсно доводиться захищати, тому що серед керівного складу поліції є певний кадровий голод. Якщо ви запитаєте мене, який сьогодні в поліції відсоток людей з ідеальною репутацією, які не замішані в якихось темних справах, я не зможу відповісти», – заявила глава Нацполіції.

Вона зазначила, що, наприклад, екс-керівник поліції Вінницької області Антон Шевцов не встиг пройти переатестацію, тому й обійняв посаду. Водночас Деканоїдзе заявила, що такі працівники, як Шевцов, лише допомагають виграти час для пошуку нових кадрів.

«Для нас зараз головне – відстояти нову платформу поліції, виграти час, щоб знайти нові кадри, залучити до поліції свіжу кров», – додала вона.

Крім того, глава Нацполіції повідомила, що в київській поліції було змінено 90% керівного складу, а замість них були взяті кадри зі старої системи правоохоронних органів, які попередньо пройшли переатестацію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО