«Центренерго» можуть продати вже найближчим часом

Фонд державного майна України почав підготовку до приватизації ПАТ «Центренерго» після отримання документів від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України про отримання 78,29% акцій.

Про це повідомляє прес-служба ФДМУ, передає «Слово і Діло»

У Фонді наголошують, що наступним кроком до приватизації «Центренерго» має бути погодження Кабміном приватизаційного плану підприємства.

«Після ухвалення урядом відповідного рішення 78,29% акцій ПАТ «Центренерго» підлягає продажу на конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону без дроблення пакета (акцій – Ред.)», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ПАТ «Центренерго» включене до постанови Кабінету міністрів України від 12 травня 2015 року №271 «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації в 2015 році», дія якої продовжена й на 2016 рік.

У березні стало відомо, що ринкова капіталізація компанії теплової генерації ПАТ «Центренерго» зросла на 38% всього за один тиждень – з 3 по 11 березня, на що вплинули дані фінансової звітності та новини про невідворотність приватизації компанії.

Як повідомлялося раніше, ФДМУ почав підготовку до приватизації чотирьох об'єктів енергосистеми України: Миколаївського, Хмельницького, Харківського та Тернопільського обленерго.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО