Кличко не знайшов коштів для безкоштовного лікування киян-сердечників

Віталій Кличко не зміг вплинути на виділення зі столичного бюджету додаткових коштів на закупівлю обладнання для безкоштовних медичних операцій киянам із гострим інфарктом міокарда.

Обіцянку мера Києва «Слово і Діло» зафіксувало 24 вересня 2015 року. Тоді Віталій Кличко заявив, що в 2016 році столична влада запланує в бюджеті Києва додаткові кошти на закупівлю стентів для проведення безкоштовних операцій жителям міста з діагнозом «гострий інфаркт міокарда».

Проте 22 березня поточного року в Міністерстві охорони здоров'я України не підтвердили наявності додаткових коштів на закупівлю медичних виробів для лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань киян.

Більше того, в рамках виконання міської цільової програми «Здоров'я киян» заявок щодо збільшення фінансування на 2016 рік до Департаменту охорони здоров'я не надходило.

У результаті забезпечення фінансування жителів столиці медичними виробами здійснюється централізовано Міністерством охорони здоров'я України за рахунок коштів Державного бюджету.

Відповідний лист виконавчого органу КМДА від 28 березня 2016 года додається в тексті обіцянки.

Всього в переліку обіцянок мєра Києва зафіксовано 296 згадок, з яких 132 (45%) він виконав, а 80 (27%) – виконати йому так і не вдалося. З повним списком обіцянок Віталія Кличка можна ознайомитися за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО