Аваков розповів, чого вимагають «РПЛ» і «Батьківщина» за входження до коаліції

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що на сьогоднішній день лише дві фракції готові повернутися до складу коаліції.

Як передає «Слово і Діло», про це глава МВС розповів у інтерв'ю «Еспресо.ТВ».

За словами Авакова, це «Радикальна партія» та «Батьківщина». «Самопоміч», сказав міністр, дала зрозуміти, що не бачить перспектив у цій більшості.

«Я сьогодні готовий допустити, що «Радикальна партія Олега Ляшка» або «Батьківщина» Юлії Тимошенко можутьувійти до коаліції. Ми маємо ясну позицію «Самопомочі», яка заявила, що не бачить перспектив у цьому. Але ці дві партії можуть. Якщо більше двох, то є варіант стійкої коаліції», – сказав Аваков.

Глава МВС зазначив, що серед умов, які називають фракції для входження в коаліцію, є зниження комунальних тарифів. За словами Авакова, це популістські умови.

«Я часто чую популістські заяви про необхідність зниження тарифів. Я б також хотів знижувати тарифи й жити в казковому світі з медовими берегами. Або, як Сталін, знижувати щороку ціну на сіль на одну копійку. Але ми живемо в іншому світі, який вимагає жертв зараз, щоб потім жити гармонійно», – сказав міністр.

Нагадаємо, минулого тижня Володимир Гройсман підтвердив свою готовність очолити Кабінет міністрів України.

«Слово і Діло» стежить за тим, як міністр внутрішніх справ виконує свої обіцянки. Наразі Аваков роздав їх вже 149, з яких 40 не виконав, а 77 – виконав. Рівень відповідальності чиновника – 51%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО