Україна посилює системи ППО на адмінкордоні з Кримом

Керівництво Генічеського району Херсонської області вживає заходів щодо посилення частин протиповітряної оборони ЗСУ на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Криму.

Про це в коментарі «Крим.Реалії» заявив голова Генічеської районної держадміністрації Олександр Воробйов, повідомляє «Слово і Діло».

«Позиції Генічеського району з боку Арабатської стрілки будуть посилені спеціальними засобами для відбиття таких вторгнень до повітряного простору України», – прокоментував чиновник порушення повітряного простору України російським Мі-8 у районі Арабатської стрілки (Херсонська область).

Нагадаємо, що 23 березня Держприкордонслужба України повідомила про порушення російським вертольотом Мі-8 повітряного простору України. Він перетнув косу Арабатська стрілка над газорозподільної станцією, потім зробив маневр у південному напрямку над українською газовидобувною платформою «Стрєлкова-5» в Азовському морі й перетнув адмінкордон Херсонської області у бік АР Крим.

Як відомо, відсьогодні учасники блокади Криму, об'єднані в громадську організацію «Аскер», почали спільне патрулювання з Державною прикордонною службою України контрольних пунктів в'їзду/виїзду на кордоні з тимчасово окупованим півостровом.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Російська Федерація розраховує отримати до 2017 року доступ до покладів природного газу шельфу Чорного моря біля берегів анексованого Кримського півострова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО