У Білорусі відкриті кримінальні справи проти 135 осіб, що воювали на Донбасі

Міністерство внутрішніх справ Білорусі порушило 135 кримінальних справ стосовно своїх громадян, які воювали на території України.

Про це повідомив начальник головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусі Микола Карпянков в інтерв'ю місцевому виданню «Звязда», пише «Слово і Діло».

За словами Карпянкова, відомство намагається не допустити безперешкодного проникнення в країну учасників бойових дій на Донбасі і Близькому Сході. У зв'язку з цим МВС країни формує оперативний облік таких громадян.

«Важливо не пропустити в Білорусь іноземних бойовиків-найманців, радикально налаштованих мусульман, учасників військових операцій в Україні, на Близькому Сході. Ми формуємо оперативний облік білоруських бойовиків, які воювали в Україні, а тепер повертаються додому. Все це робиться для того, щоб люди, які можуть нести військову загрозу державі, перебували під контролем. Уже порушено 135 кримінальних справ щодо таких білорусів», – зазначив він.

Раніше міністр внутрішніх справ країни Ігор Шуневич заявив про звернення до української сторони із запитом про надання правової допомоги для збору інформації про громадян Білорусі, які беруть участь у війні на Донбасі «в тій чи іншій формі, на тому чи іншому боці конфлікту».

Нагадаємо, 15 лютого Європейський Союз скасував санкції стосовно Олександра Лукашенка і ще 170 громадян Білорусі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО