Ситник назвав причину конфлікту з Генпрокуратурою

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що Генеральна прокуратура відмовляється передавати профільні кримінальні провадження до відомства.

Про це він розповів у інтерв'ю «Газеті.юа», повідомляє «Слово і Діло».

«Законом передбачено право керівника Національного антикорупційного бюро вимагати кримінальні провадження з інших органів. Але чомусь Генеральна прокуратура ігнорує ці рішення, погоджені спеціальним антикорупційним прокурором», – заявив Ситник.

За його словами, вперше Антикорупційне бюро зіткнулося з такою проблемою ще в січні, коли керівництво Генпрокуратури просто проігнурувало запит про передачі провадження щодо «кришування» бурштинового бізнесу.

«Жоден із запитів Генпрокуратура не виконала. Пояснення надсилають не офіційно до Бюро, а через ЗМІ. Їхня позиція: директор не є працівником НАБУ», – повідомив керівник Бюро.

Ситник повідомив, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький веде переговори з ГПУ щодо передачі проваджень і досяг певної згоди, втім, справи досі не передані.

«Це опір системи. Ми ніколи не будемо миритися з тим, що норму закону (про передачу кримінальних проваджень до НАБУ – Ред.) можна не виконувати», – зауважив він.

Нагадаємо, «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських міністрів та депутатів. Так, Ситник встиг дати 13 обіцянок, з яких 3 виконані, ще 6 – перебувають у процесі виконання. Рейтинг відповідальності директора НАБУ складає 23%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО