Права засуджених ГРУшників на захист дотримуватимуться – Матіос

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що незважаючи на вбивство Юрія Грабовського, суд над полоненими російськими спецназівцями продовжиться.

Як передає «Слово і Діло», про це Анатолій Матіос заявив сьогодні на брифінгу, який транслював канал «112».

«Незважаючи на те, що трапилося, права на захист затриманих і підозрюваних російських військовослужбовців Єрофеєва та Александрова забезпечені», – сказав Матіос.

За його словами, судове слухання у справі ГРУшників призначено на 5 квітня. Матіос зазначив, що суд відбудеться за будь-яких обставин.

Прокурор також додав, що в інтересах України якомога швидше винести вирок Александрову та Єрофеєву.

Матіос сказав, що вирок ГРУшникам допоможе швидше прийняти «політичні та процесуальні рішення, які дадуть можливість повернути... Надію Савченко в обмін на російських військовослужбовців, відповідно до міжнародних конвенцій, якщо на це піде Російська Федерація».

Нагадаємо, сьогодні Національна асоціація адвокатів України повідомила, що зниклого 7 березня адвоката Юрія Грабовського знайшли мертвим. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на брифінгу повідомив, що тіло вбитого адвоката знайдено, а підозрювані у вбивстві затримані.

Юрій Грабовський був адвокатом російського спецназівця Александрова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО