Яценюк готує заяву до НАБУ щодо зловживань у держкомпаніях

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що чинний уряд готує звернення до Національного антикорупційного бюро з приводу зловживань на державних підприємствах.

Про це він заявив під час позачергового засідання Кабінету міністрів, повідомляє «Слово і Діло».

«За результатами звіту, який щойно був у Кабміні, я прошу підготувати повторне звернення до НАБУ та до органів прокуратури на те, що є в компетенції МВС, а там компетенції практично вже не залишилося, щодо розслідування фактів зловживань у державних компаніях та порушення кримінальних проваджень проти конкретних керівників державних компаній», – заявив Яценюк.

За його словами, прозорі конкурси на посади керівників держпідприємств блокуються судами, в тому числі з ініціативи колишніх керівників відповідних компаній. Також очільник Державної фінансової інспекції Лідія Гаврилова повідомила про фінансові порушення на топ-25 українських держпідприємств на суму в 13 млрд гривень.

«Я не допущу подальшої політизації діяльності держкомпаній, не допущу, щоб держкомпанії були годувальницями політиків і партій. Йде війна за потоки, війна за те, щоб приватизувати ту чи іншу держкомпанію або поставити менеджера в цій компанії», – наголосив прем'єр.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО