Вадим Новинський: як виконує свої обіцянки найбагатший нардеп України?

Члена парламентської фракції «Опозиційного блоку» Вадима Новинського називають найбагатшим народним депутатом України. За даними журналу «Фокус», у 2013 році його статки перевищували 3 мільярди доларів, завдяки чому Новинський посів 5-е місце в рейтингу найбагатших людей країни.

Чи допоміг настільки амбітний статус Новинському у виконанні його обіцянок? Розбирається «Слово і Діло».

На ділі ж Новинський виявився не дуже щедрим на обіцянки народним обранцем. «Слово і Діло» зафіксувало лише 31 публічну обіцянку політика.

8 з них нардеп не виконав. Незважаючи на власну обіцянку, ані сам Новинський, ані вся фракція «Опозиційного блоку» так і не підтримали реформу правоохоронних органів, як це було заявлено в передвиборчій програмі партії.

Також Новинський зі своїми колегами з фракції не змогли зберегти позаблоковий статус України.

Серед особистих провалів політики можна відзначити невиконані обіцянки про залучення іноземних суднобудівників до закладки кораблів на українських верфях, щодо впровадження в Україні страхової медицини та визнання державної підтримки для рибного промислу й виноградарства.

Переважна більшість обіцянок Новинського (71%) мають статус «у процесі», тобто у підсумку можуть бути як виконаними, так і проваленими. Нардеп ще має шанс виконати деякі з них, адже пообіцяв, що не буде тікати з країни, як Віктор Янукович.

Станом на сьогодні Новинському вдалося виконати лише одну обіцянку. У 2014 році тоді ще президент ФК «Севастополь» пообіцяв, що клуб дограє сезон у чемпіонаті України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО