Росії не терпиться продати дорогий газ Україні

Міністр енергетики РФ Олександр Новак висловив готовність російської сторони почати постачання природного газу в Україну, щойно почнеться традиційний сезон закачування до підземних сховищ.

Про це пише агентство «Прайм», повідомляє «Слово і Діло».

«Тут абсолютно зрозуміла ситуація: Україні потрібен газ для надійного проходження зимового періоду та забезпечення транзиту європейським споживачам. З нашого боку ми готові їм поставити необхідні обсяги газу», – сказав Новак.

Відзначимо, що переговори щодо закачування російського газу до українських ПСГ ще не почалися, проте Європейська комісія вже висловила готовність бути посередником у переговорах між Україною та Росією в узгодженні питань про постачання та транзит природного газу.

Вчора, 16 березня, міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що вважає адекватною для України ціну тисячі кубометрів газу в діапазоні $160-$170, у той час як ціна російського газу для України в I кварталі 2016 року становила 212 за тис. куб. м.

Нагадаємо, що в опалювальний сезон 2015/16 рр. Україна увійшла із запасами газу в сховищах обсягом 17 млрд куб. м. Станом на 14 березня 2016 року в ПСГ було 9,436 млрд куб. м газу. Протягом всього опалювального сезону 2015/16 рр. Україна обходилася без використання імпорту природного газу з Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО