Насіров поскаржився на маленькі зарплати в ДФС

Глава Державної фіскальної служби України Роман Насіров повідомив, що працівники відомства отримують низькі зарплати.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українським новинам», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, заступник голови фіскальної служби отримує трохи більше 5 тисяч гривень, а рядовий працівник – трохи більше тисячі.

«Близько 5,3 тис. гривень. У рядового працівника, який працює в регіональному підрозділі, розмір окладу становить 1 378 гривень. Якщо ми запрошуємо людину з європейської митниці, то це не порівняти з тією зарплатою, яку він отримує вдома й на яку він може прожити», – зазначив Насіров.

Глава ДФС повідомив, що йому потрібно працювати близько 9 років, щоб заробляти, як глава якоїсь великої державної компанії. «Це і формує дисбаланс, і виступає демотивуючим фактором. Насправді, погано не те, що у них великі зарплати, а те, що в нас – маленькі», – додав він.

Також Насіров розповів, що в результаті скорочення кількості працівників вдалося трохи підвищити заробітну плату тим, хто залишився.

Нагадаємо, що «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків та чиновників. Роман Насіров роздав 18 обіцянок, з яких 11 перебувають у процесі виконання, 5 – виконані, а ще 2 – не виконані. Рейтинг відповідальності очільника ДФС складає 28%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО