«Укрзалізниця» звернулася до РНБО з пропозицією зберегти залізничне сполучення з Донбасом

Керівництво ПАТ «Укрзалізниця» звернулося з проханням до Ради національної безпеки і оборони зберегти залізничне сполучення з низкою підприємств, які розташовані на території ОРДЛО.

Про це пишуть «Українські Новини» з посиланням на в. о. голови правління «Укрзалізниці» Олександра Завгороднього, повідомляє «Слово і Діло».

Окрім прохання, в «Укрзалізниці» запропонували механізм, який би допоміг одночасно виконати вимоги РНБО та захистити єдину диспетчерську систему від несанкціонованого доступу.

Так, замість ДП «Донецька залізниця» створено однойменний регіональний філіал ПАТ «Укрзалізниця» з місцем дислокації в місті Красний Лиман, що розташоване на підконтрольній Україні території Донбасу.

Пропонується на базі філії створити Донецьку та Луганську дирекції залізничних перевезень із включенням до їх складу необхідних комунікацій і штату співробітників. Оплата за перевезення вантажів зі станцій на неконтрольованих територіях у повному обсязі буде проводитися виключно на території, підконтрольній Україні.

У зв'язку з цим «Укрзалізниця» також просить РНБО надати дозвіл на співробітництво з суб'єктами господарювання на території проведення АТО.

Повідомляється, що всі перевезення із зони АТО по всій транспортній мережі «Донецької залізниці» будуть контролюватися спецслужбами та прикордонниками.

Нагадаємо, що підприємства вугільної та металургійної промисловості звернулися до керівництва країни з проханням не переривати залізничне сполучення з підприємствами на території ОРДЛО, які працюють у рамках українського правового поля.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» отримала 1 млрд грн на оновлення залізничного полотна, придбання локомотивів і ремонт парку.

Як повідомлялося раніше, Антимонопольний комітет України припинив закупівлю дизпалива для потреб залізниці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО