Україна та Канада визначили напрямки партнерства у військовій сфері

Глава Міністерства оборони України Степан Полторак обговорив із главою Міністерства національної оборони Канади Харджітом Сінгхом Саджаном реалізацію поточних програм військового співробітництва двох країн.

Про це пише прес-служба Міністерства оборони України, повідомляє «Слово і Діло».

«Ситуація навколо України не є простою, й увесь світ не має жодних сумнівів щодо присутності російських військ на сході країни. Наразі для нас дуже важливою є міжнародна підтримка», – каже Степан Полторак.

Сторони також ознайомилися з навчально-тренувальною базою Міжнародного центру миротворчості та безпеки й відвідали навчальні ділянки Центру.

«Я радий почути про реформування українського оборонного відомства. Впевнений, що такі динамічні реформи зроблять ЗС України ще більш професійними та міцними», – підкреслив Хардж Сінгх Саджан.

У повідомленні наголошується, що присутні в залі були також ознайомлені з планом спільної підготовки підрозділів.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України запланувало в поточному році витратити на Збройні сили України 7 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, представники української діаспори в Канаді мають намір домагатися відкриття України для канадського експорту зброї.

Згідно з даними аналітиків «Слова і Діла», Степан Полторак роздав 55 обіцянок, з яких 22 є виконаними, 22 – перебувають у процесі виконання, а ще 7 – не виконані. З повним переліком обіцянок можна ознайомитися за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО