ООН більше не зможе слідкувати за дотриманням прав людини в Росії (доповнено)

Дипломатична місія Росії в Женеві заявила про закриття бюро Організації Об'єднаних Націй із прав людини в Москві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо.Свобода».

Як повідомляє європейське ЗМІ, російські дипломати в Женеві підтвердили рішення закрити московське представництво Управління ООН Верховного комісара з прав людини (УВКПЛ).

На цю мить від УВКПЛ не надходило звіту щодо розпалу придушення протестів правозахисників, незалежних журналістів та громадських дискусій.

Посол Росії Олексій Бородавкін своєю чергою заявив, що УВКПЛ допомогло Росії створити власні інституції з прав людини й Москва «не бачить нічого незвичайного» в закритті московського офісу.

Європейські журналісти відзначають, що 10 березня Комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн висловив занепокоєння з приводу «сигналів, отриманих з Кремля» про намір Росії закрити офіс УВКПЛ в Москві.

Народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук прокоментував закриття правозахисного офісу в Москві.

За словами Тимчука, закриття УВКПЛ в Москві – це реакція Путіна на заклики ООН звільнити Надію Савченко. Також нардеп пов'язує закриття офісу із ситуацією на Донбасі.

Дмитро Тимчук зазначив, що московський офіс УВКПЛ спільно з київським займався розслідуванням фактів найманства з обох сторін на Донбасі.

Нагадаємо, лідер кримських татар, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв 18 березня виступить у Раді безпеки ООН з доповіддю про порушення прав кримських татар.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО