ФРН може відправити своїх лікарів у Росію до Надії Савченко

МЗС ФРН отримали від президента України Петра Порошенка прохання про те, щоб розглянути можливість направити німецьких лікарів в Росію до Надії Савченко, яка протягом майже тижня відмовлялася приймати воду і їжу.

Про такому проханні стало відомо в четвер, 10 березня, з повідомлення українського посла в ФРН Андрія Мельника в мережі Twitter, пише Deutsche Welle, повідомляє «Слово і Діло».

Ситуацію, в якій надійшла ця прохання, прес-секретар МЗС ФРН Мартін Шефер (Martin Schäfer) назвав «важкою і серйозною». У той же час німецький уряд ретельно перевірить можливості надати допомогу з міркувань гуманності.

Як повідомляється, прохання передав в уряд ФРН посол України Андрій Мельник, одночасно виступивши з різкою критикою позиції Берліна щодо врегулювання ситуації в Донбасі.

За словами Мельника, Німеччина демонструє зайву ввічливість по відношенню до Росії йдучи у Кремля на поводу. «Такі примирливі сигнали Берліна сприймаються як прояв слабкості, а не як готовність до компромісу або тактика на переговорах», – заявив посол.

Посол України в ФРН висловив також незадоволення частою критикою з боку німецьких політиків на адресу Києва за зрив мінських домовленостей. У Німеччині все частіше покладають відповідальність за це саме на українську сторону.

«Завжди, зрозуміло, простіше висувати більше вимог до сторони, яка слабкіше», - каже Мельник, який вважає, що так зараз поступають німці і французи.

Як раніше повідомлялося, Європарламент і ПАРЄ виступають за створення «списку Савченко».

Нагадаємо, що Петро Порошенко звернувся до керівництва ЄС із закликом посилити тиск на Росію щодо прискорення звільнення Надії Савченко та інших українських військовополонених.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО