Чи будуть «Самопоміч» та «Батьківщина» претендувати на посаду прем'єра? Експерт

Микола Мельникполітичний експерт

Заява чітко направлено на те, щоб перекласти відповідальність зі своєї фракції на «НФ», «Самопоміч» та інших.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Микола Мельник, аналізуючи заяву Юрія Луценка про те, що в «БПП» немає амбіцій просувати свого кандидата в прем'єр-міністри й вони готові підтримати представників «Самопомочі», «Народного фронту», «Батьківщини» та інших фракцій.

«Луценко таким чином просто в публічному просторі зняв відповідальність із «БПП», показавши, що вони готові до співпраці. А в непублічній площині вони все одно будуть наполягати на тому прем'єрі, який їм буде вигідним. Якщо прем'єр буде не з їхньої фракції, вони вимагатимуть ключових міністерських портфелів», – аналізує експерт.

На його думку, кандидатури є у всіх, але «Самопоміч», скоріш за все, не буде претендувати на ключові місця, тому що їхнім трендом є критика влади й вони будуть напрацьовувати політичні бали.

Щодо «Батьківщини», то, як припустив експерт, їм було б добре не входити до цієї коаліції та відмовитися від усіх посад. Але, як завжди, зіграють жадібність та особисті амбіції Тимошенко.

«Те ж стосується і «РПЛ». Ляшко намагатиметься конвертувати свої політичні бонуси в конкретні міністерські портфелі», – вважає Мельник.

Як відомо, вчора з'явилася інформація про те, що на Банковій домовилися, що новим прем'єр-міністром стане Володимир Гройсман, а Арсеній Яценюк добровільно піде у відставку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО