Прокуратура Одеської області проводить обшук підприємств, пов'язаних із Курченком

Прокурор Одеської області і заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе повідомив, що в регіоні проводяться обшуки в офісах і за місцем проживання колишніх і чинних керівників та засновників ДП ​​«Укрнафтопродукт» та пов'язаних з ним підприємств.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«На даний момент прокурори і поліцейські Одеської області проводять обшуки в офісах і за місцем проживання як колишніх, так і діючих керівників і засновників ДП «Укртранснафтопродукт», а також чотирьох інших пов'язаних з ними підприємств у Житомирі, Києві, Коростені, Миколаєві та Херсоні», – повідомив Сакварелідзе.

Крім того, накладено арешт на грошові кошти в сумі 100 млн грн – вони, за словами прокурора, отримані шляхом незаконної реалізації нафтопродуктів.

«Вчора правоохоронці пред'явили представникам державного підприємства і банку рішення суду, згідно з яким вони протягом наступних декількох днів зобов'язані перерахувати ці кошти на розрахунковий рахунок Головного управління Національної поліції в Одеській області. У нас є вагомі підстави вважати, що ці кошти були вкрадені, їх там немає і бути не може. Хоча дуже хотілося б вірити в протилежне», – резюмував Сакварелідзе.

Нагадаємо, сьогодні глава ФДМУ Ігор Білоус повідомив, що Одеський припортовий завод буде виставлений на приватизацію 5 червня поточного року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО