Паспортний скандал між Україною і Білоруссю набирає обертів (доповнено)

Міністерство закордонних справ України заявило, що нові електронні паспорти придатні для перетину українсько-білоруського кордону відповідно до Угоди про безвізовий режим між двома країнами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС України.

У консульській службі відомства зазначили, що вважають неправомірними претензії білоруської сторони про те, що нібито нові українські ID-паспорти непридатні для перетину українсько-білоруського кордону.

У МЗС України нагадали, що завчасно в 2015 році попередили Білорусь про введення нових документів, які дають право українцям перетинати білоруський кордон. Україна надіслала відповідну дипломатичну ноту і зразки нових ID-карт.

У свою чергу, МЗС Білорусі також відреагував на ситуацію, що склалася. Як заявив сьогодні журналістам прес-секретар білоруського відомства Дмитро Мирончик, непорозуміння сталися через неузгодження нового типу українського паспорта з білоруськими колегами.

Мирончик також запевнив, що безвізовий режим між країнами зберігається, і що Білорусь запропонувала Україні провести консультації щодо врегулювання питання.

Як повідомляло «Слово і Діло», українських громадян з новими пластиковими паспортами не пускають до Білорусі. Позиція білоруської сторони - міністерство закордонних справ України не погодило з країною перетин українсько-білоруського кордону за внутрішніми паспортами нового зразка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО