В «ДНР» запланували запустити перельоти з Донецького аеропорту

Незважаючи на те, що Донецький аеропорт ім. Прокоф’єва перебуває під вогневим контролем Збройних сил України, керівництво самопроголошеної «ДНР» готує «документи» для відновлення його роботи.

За цими документами, з летовища навіть планується здійснювати міжнародні авіарейси, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інформаційний спротив».

«26 лютого ц. р. у «Мін’юсті «ДНР» був зареєстрований наказ №61 «міністра транспорту «ДНР» С. Кузьменка «Про затвердження авіаційних правил «Сертифікаційні вимоги до юридичних осіб, які здійснюють аеропортову діяльність». Правила регулюють діяльність із «забезпечення обслуговування пасажирів, багажу, вантажів і пошти при виконанні внутрішніх та міжнародних повітряних перевезень». Хоча цілком очевидно, що коли ДАП розпочне працювати, першими там виявляться не цивільні повітряні судна, а бойові вертольоти й літаки ЗС РФ», – написав на своїй сторінці у Facebook координатор «Інформаційного спротиву», народний депутат Дмитро Тимчук.

За його словами, наразі в контрольованому бойовиками Донецькому аеропорту відбувається розчищення завалів і відновлення інфраструктури, при чому, займаються цим переважно «штрафники» з числа бойовиків та «правопорушники» з місцевих жителів. У той же час, у «міністерстві транспорту «ДНР» створений цілий «відділ цивільної авіації».

«Правда, для запуску ДАП потрібна «маленька дрібничка»: зробити так, щоб він не перебував під вогневим контролем ЗС України. Судячи з наказу «міністра транспорту», цю проблему бойовики віртуально вже вирішили, залишається вирішити у реальності», – додав Тимчук.

Нагадаємо, як сьогодні повідомили в Головному управління розвідки Міноборони України, на Донбасі у складі диверсійно-розвідувальної групи загинув ще один російський військовослужбовець.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО