Демобілізація українських військових здійснюється в березні-квітні – Генштаб ЗСУ

Часткова мобілізація в рядах Збройних Сил України пройде в березні-квітні цього року в разі якщо ситуація на сході України не буде загострюватися.

Таку інформацію повідомив начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі канала «112».

«У разі, якщо ситуація на сході буде залишатися на тому ж рівні, на якому вона є, ми в певні терміни, кінець березня-квітень проведемо демобілізацію тих військовослужбовців, які призивалися в рамках четвертої хвилі мобілізації», - повідомив Селезньов.

Він також додав, що в підрозділах ЗСУ зараз проходять бойові навчання. «Ми робимо ставку не на кількісний склад, а на якісний», - підкреслив Селезньов.

За його словами, російсько-терористичні війська на даний момент не мають сил і ресурсу для початку повномасштабного наступу на сході України.

Селезньов зазначив, що в Генеральному штабі не планують звертатися до президента з пропозицією оголошення нової мобілізації до лав української армії найближчим часом. Особовий склад ЗСУ планується укомплектувати за рахунок контрактників на 70%.

Як раніше повідомлялося, представники військово-оборонних відомств держав НАТО заявили про те, що готові нарощувати свою матеріальну допомогу Збройним силам України.

Нагадаємо, що 200 канадських солдатів прибули в Україну вчити військовослужбовців ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО