Найєм про вихід Фірсова та Чумака з «БПП»: я не підтримую їхні кроки

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм прокоментував нещодавні демарші народних депутатів зі складу «БПП».

Про це він розповів у інтерв'ю «Лівому берегу з Сонею Кошкіною», пише «Слово і Діло».

«Я зараз скажу крамольні речі й хочу, щоб мене почули. Я дуже поважаю тих людей, які пішли з влади, починаючи з Шеремети, Айвараса, Каська, фактично Сакварелідзе, ось зараз Чумак пішов з фракції, Фірсов. Я цих людей поважаю, вони всі дуже чесні, правильні люди. Але я не підтримую їхні кроки», – заявив Найєм.

За словами народного депутата, серед українських політиків такі кроки – так звана «історична традиція, чисто українська схема».

«Це – здача. Вихід Фірсова та Чумака послабив мене всередині фракції, нашу платформу. Більше того, вони йшли – переговорів не було. Чому це погано? Як дивиться громадянин з боку? Вони нас туди (до парламенту) відправили, вперше в парламенті з'явилася «біла пляма». І замість того, щоб цю білу пляму підтримувати та розвивати, вони просто пішли», – зазначив політик.

Найєм також повідомив, що, на відміну від своїх колег, не планує виходити зі складу пропрезидентської фракції.

«Я вважаю, що це неправильно. Я думаю, йдучи, я втрачаю величезну кількість можливостей, які дає перебування у фракції. Не збагатитися, не зробити свій бізнес... Впливати на процес. І потім, мені здається, не дуже коректно вийти з фракції й критикувати її. І третє – я розумію, що маю якусь відповідальність за тих людей, з якими ми зараз всередині», – резюмував нардеп.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО