Командувач НАТО в Європі закликав США надати Україні зброю

Командувач Європейського командування збройних сил США та Верховного головнокомандування Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав закликав Білий дім надати Україні зброю.

Про це Брідлав заявив виступаючи в Сенаті США 1 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Я впевнений, що Росія буде посилювати чи послаблювати тиск на контактній лінії, щоб вимагати від України виконання її частини домовленостей», – сказав Брідлав.

Філіп Брідлав додав, що передав рекомендації Адміністрації президента щодо надання Україні смертельної зброї та захисного обладнання.

«Ми не повинні відкидати жодних інструментів у наданні допомоги Україні, оскільки Росія використовує всі інструменти державної сили проти України: гроші, дипломатію, інформаційні, військові та економічні ресурси», – стверджує Брідлав.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року Конгрес США затвердив проект бюджету на оборонні потреби США, згідно з яким передбачається виділення $300 млн в якості військової допомоги для України. З цієї суми $50 млн може бути використано для надання Україні зброї оборонного характеру: «протитанкової зброї, мінометів, великокаліберної зброї та боєприпасів до неї, гранатометів із гранатами, а також легкої стрілецької зброї».

Своєю чергою, президент США Барак Обама підписав доопрацьований бюджет США на 2016 рік на потреби національної оборони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО