Україна зробила кроки зі зменшення плати за кредитами МВФ

Україна збільшила квоту в Міжнародному валютному фонді (МВФ) на 639,8 млн SDR до 2,012 млрд SDR, що становить $2,796 млрд.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на відповідне розпорядження N108-р Кабінету міністрів України, яке воно подало Міністерству фінансів і Національному банку України.

«Міністерству фінансів разом із Національним банком здійснити внутрішньодержавні процедури, необхідні для збільшення квоти України в Міжнародному валютному фонді», – йдеться в розпорядженні.

Відзначимо, що цей крок дозволить зменшити виплати за користування грошовими коштами МВФ. Крім того, квота також визначає право голосу держави-члена в рішеннях Фонду та впливає на ліміт фінансування, який вона може отримати від МВФ.

Нагадаємо, що новий меморандум між Кабінетом міністрів України та Міжнародним валютним фондом про реалізацію чергової програми кредитування країни на суму $1,7 млрд може бути підписаний після звіту українського уряду у Верховній Раді України.

Як раніше повідомлялося, в разі виконання Україною рекомендацій МВФ про скасування пільгової ставки ПДВ на медикаменти в розмірі 7% та переказ цієї товарної категорії на загальну ставку ціна медикаментів в Україні виросте на 50-55%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО