Порошенко створив Раду із захисту свободи слова

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі Голови держави.

«Рада створена з метою забезпечення реалізації конституційного права на свободу слова, налагодження ефективного механізму взаємодії державних органів та інститутів громадянського суспільства, зокрема засобів масової інформації, з питань запобігання перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», – інформують в АПУ. Новостворена Рада буде займатися забезпеченням захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова в Україні.

В указі прописаний також склад нової структури. Так, співголовами Ради призначені заступник глави АПУ Андрій Миронов і прес-секретар Президента Святослав Цеголко. До складу Ради увійшли представники громадських об'єднань, що діють у сфері медіа, ЗМІ, а також Національної поліції, Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та інших державних органів.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Верховна Рада ухвалила закон про реформування друкованих засобів масової інформації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО