Нардепи просять у Порошенка список кандидатів на заміну Шокіну

Члени міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» закликали Президента Петра Порошенка оприлюднити прізвища кількох кандидатів на посаду генерального прокурора України.

Про це йдеться в заяві МФО в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Народний депутат Мустафа Найєм пояснив, що оприлюднення шорт-листу, який складається з кількох кандидатів, допоможе Президенту врахувати думку громадськості і таким чином розділити відповідальність за дуже важливе рішення.

Політик упевнений, що залучення громадськості та журналістів до вивчення біографії претендентів на посаду глави ГПУ допоможе уникнути призначення людини з корупційним минулим і підвищить рівень довіри суспільства як до кандидатури на пост генпрокурора, так і до органів прокуратури в цілому.

«У разі, якщо рішення про призначення генпрокурора буде прийнято без урахування думки громадськості, члени МФО «Єврооптимісти» залишають за собою право не голосувати за кандидатуру, обрану з міркувань політичної доцільності», – йдеться у заяві МФО.

Нагадаємо, влітку 2015 року перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук заявляв, що у майбутньому посада генерального прокурора може стати виборною. Дану ініціативу, за словами Севрука, підтримав сам Віктор Шокін.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО