Порошенко депутатам: суть «безвізових законів» не в назві, а в антикорупційному змісті

Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів ухвалити «безвізові закони», не вносячи до них жодних правок.

Про це він сказав у своєму зверненні до нардепів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Шановні народні депутати, суть так званих «безвізових законів» не в гарній назві, а в ефективному антикорупційному змісті. Якщо сьогодні під час голосування в сесійній залі він буде вихолощений, запровадження безвізового режиму буде відкладено», – наголосив Порошенко.

За його словами, Єврокомісія готова вже завтра офіційно розпочати формалізацію безвізового режиму в разі ухвалення депутатами «безвізових законів» у редакції, на якій наполягає Європейський Союз.

«Про намір підтримати їх («безвізові закони» – Ред.) заявили всі проєвропейські фракції – з коаліції та з-поза неї. І це не може не тішити. Та от що насторожує, і навіть тривожить, так це бажання деяких депутатів і цілих комітетів «покращити» ці документи», – додав Президент.

Також він зауважив, що політична криза не повинна впливати на європейську інтеграцію. Порошенко заявив, що залишився «один-єдиний день» для ухвалення останніх кількох законів, які дадуть старт безвізовому режиму з ЄС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО