МЗС направило ноту до РФ для пояснень заборони транзиту українських фур

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що заборона РФ щодо проїзду російською територією українських вантажівок є порушенням міжнародних угод.

Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Пивоварського, акції щодо блокування російських вантажівок, які проводили українські активісти, не є порушенням міжнародних угод, а заборони Міністерства транспорту РФ – навпаки.

«Минулого тижня розпочалися певні акції блокування російських фур українськими громадськими активістами. Я хотів би нагадати, що такі види блокування не є порушенням міжнародних угод. Такі речі бувають і в Німеччині, і у Франції. Те, що російське міністерство транспорту заблокувало рух українським фурам, є порушенням угод, підписаних РФ та Україною. МЗС вже направило ноту до Росії для пояснень мотивів такого кроку», – заявив він.

Пивоварський також зазначив, що наразі тривають перемовини з російським Мінтрансом щодо вирішення цих проблем. Крім того, українське міністерство проводить технічні консультації з партнерами з ЄС.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо призупинки переміщення вантажних автомобілів РФ територією України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО