Гройсман сказав, хто повинен вирішити урядову кризу

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що незабаром в рамках коаліції відбудеться ще одна зустріч з Арсенієм Яценюком.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Україні потрібен уряд, якому всі довіряють. У понеділок відбудеться зустріч керівників фракцій коаліції з прем'єр-міністром, на якій будуть розглянуті подальші кроки уряду», - повідомив він.

Гройсман підкреслив, що український парламент створював цей уряд і відповідати за урядову кризу, а значить і вирішити всі конфліктні ситуації зобов'язаний саме парламент.

Політолог Володимир Фесенко, вважає, що питання відставки Яценюка не знімається з порядку денного, а просто на деякий час відкладається у зв'язку з позицією західних партнерів і необхідністю отримати транш МВФ.

«Головним чинником нестабільності та критичного ставлення до цього уряду є Арсеній Яценюк. Тому ситуацію все одно доведеться вирішувати», - зазначив експерт.

Додамо, що вчора прем'єр-міністр Арсеній Яценюк поставив ультиматум, заявивши, якщо хоча б один міністр подасть у відставку - піде весь склад Кабміну.

Після, Яценюк запропонував Верховній Раді внести резолюцію про недовіру Кабінету міністрів в разі невдоволення діями уряду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО