Гройсман закликав нардепів знайти консенсус щодо нагальних питань

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав нардепів об'єднатися для вирішення політичної кризи, що охопила парламент.

Про це він заявив на відкритті засідання, повідомляє «Слово і Діло».

«Не помічати, що ми заходимо в серйозну політичну кризу, просто неможливо. Робити вигляд, що нічого не відбувається, думаю, неприпустимо», – сказав Гройсман.

За його словами, політична криза стала черговим викликом для парламентарів, на який депутати повинні дати «гідну відповідь». Гройсман наголосив, що депутатам потрібно припиняти грати в політичні ігри, а також займатися піаром.

«Це черговий виклик для українських політиків – дати адекватну відповідь, що ми будемо робити для того, щоб вийти з цієї кризи, щоб забезпечити розвиток країни й дати людям дуже чіткі відповіді, як вони будуть жити завтра й післязавтра. Бо в невизначеності та депресії жити неможливо», – заявив він.

На переконання спікера Ради, головним завдання нардепів є розробка плану, який допоможе у виході з політичної кризи. Також Гройсман заявив, що першочерговим кроком із вирішення цієї проблеми має стати оновлення коаліційної угоди та уряду.

«Перше – оновити коаліційну угоду та план дій, оновити уряд – під конкретний план дій. Не якісь плани, що щось колись зміниться, а дуже чіткі позиції, щоб узяли на себе відповідальність ті особи, які хочуть працювати в новому уряді», – зауважив спікер.

Крім того, за словами Гройсмана, депутати повинні вирішити питання складу ЦВК, судової системи, а також посилити напрямки, які наразі ослаблені.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО