Гонтарева та Яресько сьогодні відзвітують перед депутатами

Голова Національного банку Валерія Гонтарева та міністр фінансів Наталія Яресько візьмуть участь у сьогоднішньому засіданні парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Тема виступу – доповідь щодо монетарної політики НБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Під час виступу Гонтарева розповість про ситуацію на валютному ринку України. Також керівник регулятора повідомить про заходи, яких вживають Нацбанк і уряд для стабілізаціїї гривні.

30 грудня 2015 року долар США коштував 23,8 грн. Станом на сьогодні, 3 лютого, офіційний курс гривні становить 25,8 грн/дол. Гонтарева пояснила січневу девальвацію гривні нестабільністю національних валют країн-партнерів України.

Не останню роль у падінні гривні відіграли й українці, додала глава НБУ. «Країна 10 днів відпочивала, і ось люди вийшли після свят і що зробили? Купили валюту», – пояснила Гонтарева.

Нагадаємо, вчора на засіданні Ради з фінансової стабільності, яку ініціював прем'єр-міністр через падіння курсу гривні, Нацбанк і Мінфін вирішили більш тісно співпрацювати для макроекономічної стабілізації в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО