ЄС продовжить санкції проти РФ через невиконання Мінських угод – Меркель

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що виконання російською стороною Мінських домовленостей є передумовою для зняття санкцій з РФ.

Про це вона заявила на спільній прес-конференції в Берліні з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє «Слово і Діло».

«З огляду на те, що Мінські угоди досі не були імплементовані, нам доведеться й надалі продовжувати санкції проти Росії. Передумовою для скасування санкцій має бути виконання Мінських домовленостей, але наразі цього немає», – заявила Меркель

За її словами, мирні перемовини щодо врегулювання ситуації на Донбасі продовжаться у «нормандському форматі». Також, як стверджує канцлер Німеччини, попри нещодавно досягнуті угоди, проросійські бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню.

«Попри все, ми досі не бачимо режиму повного припинення вогню, тому ми повинні продовжити працювати в цьому напрямку. Ми спробуємо сісти й ще раз обговорити ситуацію в Донецьку та Луганську. Ми маємо домовитися про гарантії миру. Не є прийнятним, щоб реалізація Мінських угод здійснювалася лише завдяки одностороннім крокам України», – зауважила вона.

Крім того, за словами Меркель, Росія продовжує підтримувати бойовиків і постачає їм озброєння, а також військову техніку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО