Обшуки, арешти, вилучення майна: журналісти розповіли про життя в нинішньому Донецьку

За словами журналістів Олексія Мацуки та Дениса Казанського, в окупованому бойовиками Донецьку процвітають арешти інакодумців, незаконне вилучення майна та викрадення людей.

Про це на своїх сторінках у Facebook написали головний редактор видання «Новини Донбасу» і журналіст «Українського тижня», пише «Слово і Діло».

«У Донецьку почалася масова кампанія арештів інакодумців. Обшуки, арешти, вилучення майна», – написав Мацука.

Колега Мацуки Казанський підтвердив його слова. «Не потрібно їздити до Донецька. Не вірте брехливим і провокаційним повідомленнями про те, що там налагоджується мирне життя, що там стало краще, що стало менше свавілля. Свавілля є. До людей вриваються в квартири. Людей відвозять у невідомому напрямку без жодних пояснень, і родичі потім бігають і шукають, у кого їх викуповувати – у МДБ, у «Сомалі», у «Спарти»? Вивозять не проукраїнських активістів (їх там давно немає). Забирають тих, на кого стукають сусіди та колеги по роботі, прихожан протестантських церков, а то й просто звичайних людей, які нещодавно побували на території України», – додав він.

Нагадаємо, раніше в «ДНР» заявили про небажання пускати на територію «республіки» оціночну місію ООН. Виняток ватажок донецьких сепаратистів Захарченко готовий зробити лише в тому разі, якщо ця місія матиме суто гуманітарний характер.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО