Екс-регіонал Онищенко не захотів відповідати на запитання антикорупційного детектива

Колишній народний депутат від «Парії регіонів», а нині член депутатської групи «Воля народу», мільярдер Олександр Онищенко самовільно покинув допит в Національному антикорупційному бюро України.

Про це розповів «Українським новинам» співробітник НАБ, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, після того, як антикорупційний детектив роз'яснив Онищенку підстави для виклику на допит у кримінальному провадженні, в рамках якого депутат і був викликаний, Онищенко самостійно залишив НАБ, пояснивши свої дії відсутністю часу для надання показань у якості свідка у зв'язку із засіданням парламенту.

Нагадаємо, Олександр Онищенко, який до того ж є заступником голови комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, сьогодні вранці прибув на допит до Антикорупційного бюро.

Нардепа викликали в НАБ нібито у якості свідка у справі про нанесення державі збитків у особливо великих розмірах при видобутку природного газу в 2014-2015 роках компаніями, пов'язаними з Онищенком за договорами про спільну діяльність з державною газодобувною компанією «Укргазвидобування».

У рейтингу «100 найбагатших людей України», складеним Forbes в 2015 році, Онищенко посідав 95-у сходинку. Йому належить газовидобувна компанія «Пласт», яка володіє п'ятьма ліцензіями на розробку газових родовищ в Україні. Це саме та компанія, діяльністю якої зацікавилися в НАБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО