Податки, банки й МВФ. Яресько визначила пріоритети Мінфіну на 2016 рік

Міністр фінансів України Наталія Яресько назвала 3 пріоритети в роботі свого відомства на 2016 рік.

Про це вона заявила під час конференції «Україна в фокусі: стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агенцій і багатосторонніх фінансових інституцій», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Найважливішим напрямком роботи міністр вважає покращення податкової системи України. «В пріоритетах Міністерства на 2016 рік є податкові послуги, тобто покращення сервісу податкової, покращення системи оцінок ризиків та підвищення прогнозування та зменшення корупції», – зазначила Яресько.

Вона наголосила, що Мінфін уже скоротив 30% працівників ДФС, а в регіональних офісах з органів Служби звільнили 40% старих кадрів, на зміну яким прийшли нові – на думку міністра, більш мотивовані та з іншими професійними цінностями.

«Другим пріоритетом в 2016 буде робота з МВФ та іншими міжнародними фінансовими інститутами. Третім пріоритетом стане покращення української банкової системи, включаючи державні банки. Ми вже направили до парламенту два законопроекти, що стануть корисними в цій справі», – додала Яресько.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус визначив, що головними напрямками роботи МЕРТ у 2016 році стануть приватизація та реформа державного управління.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО