Туреччина готова увійти до міжнародної групи з деокупації Криму

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Джемілєв заявив, що Україна хоче, щоб Туреччина приєдналася до міжнародної групи з деокупації Криму.

Про це він написав у своєму Facebook після зустрічі з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Джемілєва, головним питанням цієї зустрічі було створення міжнародної групи з деокупації півострова Крим, яка дозволить «тісно обговорювати» шляхи вирішення цієї проблеми.

«З нашого боку пропонується створити міжнародну групу, до якої увійдуть країни-учасники Будапештського меморандуму 1994 року й Туреччина як одна з впливових чорноморських країн», – заявив нардеп.

Як стверджує Джемілєв, ця ініціатива вже обговорювалася з Президентом України Петром Порошенком, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і була ними схвалена. Також ця пропозиція української сторони була підтримана турецьким міністром.

«Детально це питання буде обговорюватися в лютому цього року, під час візиту глави МЗС України до Анкари», – додав Джемілєв.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко під час своєї прес-конференції заявив, що питання деокупації Криму буде вирішуватися в міжнародному форматі «Женева плюс».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО