Гончаренко розповів, коли звільнять перших міністрів

Довгоочікуване та багаторазово обіцяне переформатування Кабінету міністрів відбудеться в лютому, заявив заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.

«Упевнений, що в лютому відбудуться зміни (у складі уряду). Можу це точно сказати», - заявив він у коментарі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомляли, що Гончаренко також може увійти до складу оновленого уряду. Сам нардеп підтвердив цю інформацію, уточнивши, що претендує на посаду міністра охорони здоров'я.

Великі шанси обійняти посаду першого віце-прем'єр-міністра має заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук. За деякою інформацією, на його призначенні в уряд наполягає особисто Петро Порошенко.

Нагадаємо, перші обіцянки щодо поновлення складу Кабінету міністрів почали звучати ще восени. Однак через низку причин, у тому числі через необхідність збереження єдності коаліції для голосування за Бюджет і Податковий кодекс, переформатування уряду перенесли на 2016 рік.

Одним із перших у новому році, хто знову заговорив про необхідність заміни неефективних міністрів, став спікер ВР Володимир Гройсман. За його словами, наразі в парламенті йдуть консультації з цього питання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО