Експерт розповів, чому АП відклала зміни до Конституції

Голосування за зміни до Конституції в частині особливого порядку самоврядування в деяких районах Донбасу відклали до виконання Росією «мінського пакета».

Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook політичний аналітик Павло Нусс, пише «Слово і Діло».

Крім того, в Адміністрації Президента мають намір консолідувати український народ і політичні еліти в питанні ухвалення змін до Конституції, які регулювали б відносини Києва та окремих районів Донбасу, каже експерт.

«Наскільки відомо, рішення про продовження обговорення питання ухвалення змін до документа вже прийнято нагорі з ініціативи Президента, який висловив своє переконання в необхідності консолідації суспільства, армії та влади під час фактичної війни», - стверджує Нусс.

При цьому він зазначив, що знайти необхідну кількість голосів і забезпечити ефективне голосування в парламенті можна було б за допомогою і західних партнерів, і внутрішніх політичних консультацій.

«Але це порушило б тендітну, але все ж таки стабільність у країні, тому що цей конституційний процес значною мірою вносив очевидне розділення думки на всіх рівнях», - зазначив аналітик.

Сьогодні відразу декілька ЗМІ з посиланням на свої джерела в АП заявили про те, що Банкова передумала протягувати зміни до Конституції в частині децентралізації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО