Росія продовжує нарощувати військову міць на кордоні з Україною – Турчинов

Росія посилює свою військову присутність уздовж українського кордону, де будує нові військові об'єкти та перекидає сили.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло».

За його словами, Росія будує нові військові об'єкти в районах населених пунктів Богучар Воронезької області, Валуйки Бєлгородської області, а також в районі полігону «Кадамовський» у Ростовській області.

Крім того, збільшується російський військовий потенціал в окупованому Криму. На авіабазу в Бобруйську (Білорусь), яка також розташована в достатній близькості до українського кордону, перекинуті російські військово-транспортні літаки, винищувачі СУ-27 та бойові вертольоти.

«Все це абсолютно спростовує заяви російського керівництва щодо деескалації військового протистояння та мирного вирішення створених ними військових конфліктів», – підкреслив Турчинов.

«Росія продовжує гібридну війну не лише проти України, але й веде її проти ЄС і Туреччини. Це робиться для послаблення позицій цих країн і примушення їх до співпраці з РФ на її умовах «боротьби з тероризмом», – зазначив секретар РНБО, кажучи про теракт в Стамбулі та бомбардування Сирії.

Нагадаємо, раніше Олександр Турчинов заявив, що Росія використовує локальні конфлікти в Україні та Сирії для того, щоб підготувати свої збройні сили до великої війни, а не для миротворчих операцій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО